Götes blogg

Götes blogg

Funderingar

Livet i Grankulla

Nu är det vinter

HundlivSkapad av Göte Lindholm sön, januari 24, 2016 19:19:42

Den 24 januari 2016

Nu är det vinter. Det har kommit 15 cm snö. Ann-Margret arbetar mycket, så Zuki och jag är för det mesta ensamma hemma. Han har tråkigt och han har ingen matlust. Jag är bekymrad för honom, men någon gång skall han väl bli tvungen att äta.

I dag provar jag att sitta vid det låga soffbordet i vardagsrummet och skriva. Då får jag datan närmare mig och behöver inte lyfta armarna så högt och slipper få ont i ryggen. Jag kan till och med ha datan i knäet. Jag får nog också prova placeringen av datan på flera olika ställen.

På måndag arbetar AM 11 timmar. Då har jag tid att fundera över vad som händer. Om man tittar i tidningen på, programmen på TV så ser de underliga ut. Förutom utbildningsprogrammen och ett och annat naturprogram så handlar det mesta om våld och sex. De flyktingar som kommit hit får en helt felaktig uppfattning om Sverige. Allt i tidningar TV och reklam framhäver sex. Samtidigt är det fel att ägna för mycket intresse av sex. Om en flykting tittar för mycket på svenska flickor så kan det uppfattas som trakasserier.

De svenska politikerna vet inte heller vad de pratar om. Skall det bli högre skatter eller inte. Skall det bli som regeringen vill eller som oppositionen vill? Skall flyktingen få stanna eller skickas tillbaka till en säker död i sitt hemland. Och hur lång tid skall alla utredningar och tillstånd ta? Jag säger som poeten Nils Ferlin. ” virrig blir jag av frågor och halsen blir fan så torr”

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.