Götes blogg

Götes blogg

Funderingar

Livet i Grankulla

Borreliainfektion

HundlivSkapad av Göte Lindholm ons, juli 15, 2015 20:06:55

Borreliainfektion

Det är i dag den 14 juli 2015. Det åskar och regnar och jag passar då på att skriva några rader till bloggen. Zuki har varit sjuk och jag vet inte om han ännu är riktigt frisk. Jag var på veterinärkliniken i Ölands Skogsby den 12 juni. Jag misstänkte att han hade borrelia. Vi tog ett blodprov och det stämde när analysen var klar. Zuki fick medicin Ronoxan 100 mg. Han skulle ha 4 tabletter om dagen. I går fick han de sista. Vi tycker att han rör sig bättre nu men jag skall i alla fall köra ner till Skogsby och kolla att Borrelian är borta.

Veterinären får också undersöka hans tassar. Han kliar (fnattar) ofta under tassarna. Han har ibland också problem med öronen. Är det vaxproppar eller en inflammation? Humöret är det inget fel på. Han själ allt han kan leka med. Mattes skor eller något från bordet. Ute måste vi vara mycket observanta så att han inte sätter efter rådjuren. Jaktlusten är enormt stor.

Den 16 juli fyller T-Zuki o hans syskon 2 år och unghundstiden är förbi eller rättare sagt bör vara förbi men vi konstaterar med ett leende att han får nog vara unghund minst ett år till.

  • Kommentarer(1)//blog.bodavinden.se/#post267