Götes blogg

Götes blogg

Funderingar

Livet i Grankulla

Zuki hos hundfysiologteraputen

HundlivSkapad av Göte Lindholm tis, maj 05, 2015 20:33:01

Zuki hos Hundfysioteraputen

När vi sist var och tränade Zuki i Bölinge sandbackar och Zuki jagade efter Rådjur och älg så sträckte han sig i något ben och har ibland haltat. Det har också gjort lite ont när han hoppat in eller ur bilen. I Räpplinge söder om Borgholm finns ett hundsim, Det är Anki Laursen som äger det. Anki är hundfysioteraput och måndagen den 4 maj åkte vi dit. Anki kände igenom Zuki i 2 timmar. Hon böjde på alla leder och masserade muskler i benen och ryggen. En muskel i höger bakben var öm och en klo i ena framtassen var stukad. Anki visade mig hur jag skulle massera och hon påpekade hur viktigt det var att värma upp hunden genom massage och att springa med hunden innan han får hoppa in i bilen. Likaså att springa när hunden har jobbat. Tyvärr så orkar varken jag eller Ann-Margret att springa. Vi är ju halvinvalider båda två. Ett sätt vore att spåra med Zuki innan vi åker ner till Östersjön. Då måste jag gå spåret. Jag får då gå en bit och så sätta mig att vila och så gå en bit till o.s.v. Detta går om Ann-Margret är hemma annars får jag lura Zuki att springa lite på tomten innan vi åker.

I dag var Zuki med mig nere vid Östersjön och hämtade sand. Den skall vi ha för att sanda på trapporna om det regnat. Det tryckimpregnerade virket blir såphalt.

Vi får hoppas att Zukis ben blir bra till hösten. Ankis kompis Otti vill låna Zuki till ett draghunsspann och då måste Zukis ben vara bra.

I september är det nämligen SM tävlingar i Nybro.

Jag hoppas också att jag blir bättre i ryggen. Promenader på mjuka skogsvägar är receptet. Jag och Zuki går ett par kilometer nere vid Östersjön. Zuki springer då ideligen fram och tillbaka. När han kommer till mig får han en bit korv. På så sätt springer han flera kilometer.  • Kommentarer(0)//blog.bodavinden.se/#post266