Götes blogg

Götes blogg

Funderingar

Livet i Grankulla

Zuki SBK klubbarna

HundlivSkapad av Göte Lindholm tis, mars 04, 2014 13:45:19

Zuki SBK klubbarna

Vi har ingen nytta av SBK klubbarna. Aktiviteten där är minimal. Det är 8 mil till Ölands SBK och den är just nu vilande och det är 10 mil till Saxnäs. Saxnäs är en bra klubb men den ligger ju nere vid ölandsbron. Lena, Pernilla och Sten ni har inte läst mitt inlägg ordentligt. Jag kan inte besvara era kommentarer eftersom jag inte blir godkänd av den idiotiska koden utan måste göra det här på hemsidan. Jag upprepar att Bödaskogen är ett paradis av fina marker men vi har som sagt inga träningskamrater och det finns varken hundar eller människor. Ni är välkomna hit. Det är inte heller förbjudet att ringa. 0485-24141 eller Ann-Margret 070-5984141.

Förhållandena har förändrats drastiskt på några år. Egentligen orkar jag inte med någon hund. Jag har ont i en höft och i ryggen. Jag går med små korta steg. Ibland får jag använda käpp. Jag äter medicin för hjärtat och vattendrivande som gör att jag måste kissa ofta. Jag måste ändå försöka träna Zuki. Alternativet är att lägga sig ner och vänta på döden. Det är ändå Zuki som håller mig uppe. Det är tur att jag klarar att cykla med honom. Problemet där är att det går för fort. Känner han rådjursdoft så blir hastigheten våldsam och han har svårt att begripa kommandoordet Sakta. Dessa förbannade rådjur finns överallt.

För övrigt har Zuki och jag en mycket bra kontakt. Han är en genomsnäll gosse men han är stor. Jag mätte honom måndagen den 3 mars och då var han 63 cm hög, 80 cm lång, bröstdjup 30 cm, bröstomfång 79 cm. Vikten får vi gissa men den är 35 kg eller mera. Ändå är han en liten gosse som vill sitta i knät på matte eller att husse måste hålla honom i tassen.

  • Kommentarer(1)//blog.bodavinden.se/#post251